Savisavusauna Kulukurivene Laurin järviruokotalo Vihdissä Kulukuri in english Yhteystiedot
Lauri Helasen venevaja

Kulukuri

Kulukuri on monikäyttöinen vesille ja maastoon vietävä asuntovene/-vaunu.

Kulukurin alle asennetaan talvella jalakset ja kesällä pyörät. Keulan pienessä keittiötilassa on keittolevy/venelämmitin. Sisälle voi pedata retkisängyt neljälle aikuiselle. Muutokset perusmalliin tehdään asiakkaan toiveiden ja erityistarpeiden mukaan.

Kulukurin seinissä, katossa ja katamaraanipohjassa on lämpöeristeenä 30mm uretaani. Pohja, pinta-ala 6,5 neliömetriä, on lämpöeristetty. Pohjassa sijaitsevasta 60 x 60 cm ikkunasta voi katsella veden pinnanalaista elämää ja eliöstöä. Ikkunan keskellä on aukko onkimista/pilkkimistä varten.

Kulukurissa mahtuu kuljetettavaksi esimerkiksi telamönkijä tai moottorikelkka, jotka ajetaan sisälle erillisiä ajoluiskia pitkin. Lastattu Kulukuri kulkeutuu lähtöpaikalle henkilöauton peräkärryllä tai venetrailerilla. Kuljetusvälineeseen ja siitä alas Kulukuri siirtyy kätevästi sen keulaan kiinnitettävän käsi- tai sähkökäyttöisen vinssin avulla. Isompikin taakka nousee kulukurin sisälle samalla vinssillä, esimerkiksi hirvi. Sillä vinssataan myös ankkuri ylös ja alas.


Alla videot Kulukurin kuljetuksesta ja vesille laskusta.


Ominaisuuksia:

-Pituus 500 cm leveys 170 cm, korkeus 170 cm ja paino 360kg.
-Saunavarusteinen malli voidaan lämmittää myös yöpöymistä ja oleskelua varten.
-Uimaportaat keulassa olevalla varauloskäynnillä.
-Isoon peräoveen voidaan kiinnittää pressu suojaamaan takatasolla olevaa pilkkijää ja ekokäymälän istuinta.
Aukko josta voi pilkkiä tai tuulastaa, aukosta voi myös sukeltaja laskeutua veteen.Uusi patentoitu vakauttava katamaraani.


Kulukuri soveltuu esimerkiksi seuraaviin käyttötarkoituksiin.


-Luontokuvaaja/-tarkkailija tai metsästäjä voi hyvin seurata ympäristön tapahtumia ylösnostettavien ikkunoiden vuoksi.
-Metsuri tai metsäkonemiehet voivat viedä Kulukurin vaikeakulkuiseen maastoon tuvaksi, jossa voi huoltaa välineitä, nauttia lämpimän aterian ja oikaista retkisängylle huilaamaan päivän töistä.
-Peräkärryllä kulkeva Kulukuri korvaa kuomullisen peräkärryn.
-Safarijärjestäjä asettelee ison teltan ympärille jokaiselle oman lukollisen Kulukurin, josta on suora yhteys telttaan yhteisen nuotion ääreen.
-Pelastuslaitokset voivat hyödyntää Kulukurin ominaisuuksia vaikeassa maastossa.
-Torimyyjältä Kulukuri säästää jokapäiväisen kojun pystyttämisen ja purkamisen - tavarat ovat koko ajan "kojussa", vain järjestelyä ja täydennystä tarvitaan.
-Satunnainen luontoelämysten kokija/etsijä/nautiskelija voi eri konstein kuljettaa Kulukurin kauaskin latvavesille ja antaa veden viedä vierailijaa kotia kohti. Matkalla voi pysähtyä mihin haluaa, marjastaa, sienestää, kalastaa tai saunoa eli viettää laatuaikaa.Kulukuri on CE-sertifioitu suunnittelukategoriaan D käyttäen A-moduulia.

Suurin sallittu ajonopeus ISO 11592-standardin mukaan 15 solmua (koneteho noin 20-30 hp).

Suurin suositeltu henkilömäärä on neljä henkilöä, suurin sallittu kuorma 400 kg.

Kulukurille on tehty vakavuustestaus EN ISO 12217-3:2013 -standardin mukaan 7.3.2014.
Kyseinen testaus osoittaa Kulukurin olevan vakaan. Kulukurin kallistus oli 9,7 astetta, kun laitakuormana oli 4 x 85 kg painoinen henkilö, yhteensä 340 kg. Suurin testin sallima kallistus on 24,9 astetta.Valmistaja : Jouko Sjöblom Yhtiöt Oy Jurva

Myyjä: Kulukuriboat Oy
Puh. 0400 856886